Skip to content

Szemészet

Nem beutaló köteles!
A szemészeten a betegfogadás csak előjegyzésre, kivéve sürgős esetben. Előjegyzés a Betegfelvételen.
A rendelések első órájában kontrollvizsgálatok, illetve a krónikus betegek gondozása zajlik.

Rendelési idő

orvoshétfőkeddszerdacsütörtökpéntek
dr. Imre László15:00-19:00
dr. Illanicz Ingrid13:00-16:0008:30-15:30

A rendelésen teljeskörű szemészeti vizsgálat történik, mely a látás vizsgálatból, szemnyomás -mérésből és a szem elülső ill. a pupilla kitágítása után a szem hátsó szegmentjének vizsgálatából áll.

A pupilla (szembogár) tágítás után főleg közelre homályos látás várható a csepp becseppentése után 1-2 óráig, de szélsőséges esetben (nagyon ritka) másnap reggelig. Így a vezetés nem ajánlott ez után.

A szemészeti vizsgálat során a látás és a látásromlás okának kiderítése, az akut betegségek ellátása, szemüveg-felírás, száraz szem, zöld hályog- szűrés, szürke hályog vizsgálat-szűrés, és a szemfenék vizsgálata történik. A szemfenék vizsgálat a konzílium kérések leggyakoribb oka, és nem utolsó sorban a belgyógyászati betegségek kiszűrése is, ilyenkor az erek vizsgálata történik. Ez fontos információval szolgál a magas vérnyomás- a cukorbetegség- a koleszterin és a vérzsír anyagcsere betegség-,(elhízás-, dohányzás-) stádiumának megállapításához, és a kezelési séma kialakításához.
A határterületi esetek – ideggyógyászat, fül-orr-gégészet stb.- konzíliumának végzésére van lehetőség.

A rendelőben nem elérhető vizsgálatok, beavatkozások szakcentrumokban, például a Budapesti Szemészeti klinikán, a legmagasabb szinten történnek.

A szemészeti rendelés idejében optikai szaküzlet áll a betegek rendelkezésére.

Asszisztensek

Kocsisné Kovács Ildikó

Helyszín

 I. emelet 210.

Közvetlen telefon

(06-24) 523-394

Email

A szemészeti szakrendeléssel kapcsolatos hírek